Uppsalamodemassa.se

Nöjen i Uppsala

När det kommer till nöjen i Uppsala så finns det en hel del att göra. Om du är ute efter sevärdheter som nöje, så finns det gott om dem, då Uppsala är en stad rik på historia, men även konst och kultur. Är du ute efter nöjen som har att göra med äta gott, svänga de lurviga eller besöka teater, musikal eller olika typer av föreställningar så finns det stora möjligheter även till detta.

Se och göra i Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress eller Konserthuset i Uppsala erbjuder varje år ett späckat program, med konserter, humorshower, trubadurer, kammarorkestrar , teaterföreställningar och mycket mer. Även shower anpassade till barn finns. UKK, som det förkortas erbjuder även mat i olika former, oavsett om du är ute efter mysig lunch, nått gott i pausen eller är där på konferens.

På Fyrishov händer det ofta mycket saker. Flertalet idrottsevenemang, men även konserter och mässor. På Fyrishov kan man även besöka äventyrsbadet för en härlig vattenupplevelse.

Ytterligare musik, kan ses och upplevas på Katalin, som är en musikpub. Hit kommer både svenska och utländska musiker.

Varje år, så återkommer flera festivaler i Uppsala och dessa är Uppsala Reggae Festival, Uppsala Pride och elektronikmusikfestivalen Volt.

Ta en fika

Givetvis finns det även ett stort urval av kaféer i vackra Uppsala. Välj ett fik med anrik historia eller ta en kopp kaffe på ett av de nyare trendiga ställena. Det finns kaféer och konditorier som passar alla smaker.

Mat och nöje

Uppsala har många restauranger som är värda att besöka. Här finns det en matkultur som heter duga och är från världens alla hörn. Du kan välja mellan klassiskt italienskt, plockmat från flera olika kontinenter eller asiatiska specialiteter.

Uppsala har många restauranger som serverar mat från det italienska köket. Bland annat Trattoria Commedia och Il Forno Italiano.

Är du sugen på något annorlunda, så ska du bege dig till Messob, som är Uppsalas första afrikanska restaurang. Här får du mat från det etiopiska och eritreanska köket.

Lockar turkisk mat, så hittar du det på restaurangen Hodja, som har fokus på meze. Det är små rätter, som kryddig fetaoströra, rostad aubergine i vitlöksyoghurt, grillade lammracks och mycket mer!

Uppsala har även restauranger som erbjuder grekiskt, franskt, amerikanskt och spanskt.

Om du vill ut och upptäcka Uppsalas nattliv, så finns det flera barer och nattklubbar att välja mellan. Även pubar och lounger finns att tillgå.